Tibor Uray
Tibor Uray

Törölgessetek csak betegek. Engem is kitörölhettek. Attól még az emberiség úgyis fellázad ellenetek.

2 órája
Bubisbubble
Bubisbubble

Mirōl zagyválsz?

23 perccel
Gábor Bolicska
Gábor Bolicska

Ez lesz a magyar "The great hack"

2 órája
das Kilo plus Schutzgelderpressung
das Kilo plus Schutzgelderpressung

Ez az Marci! Tetszik hogy foglalkoztok ezzel a témakörrel is, hátha bármilyen szinten lehet vele edukálni az embereket és felhívni a figyelmet hogy ilyen igen is létezik. Nem tudom tervben van e, de ez a pszichográfiás profilozás az adataink alapján google/facebook/CA részt is szívesen megnéznék. Így tovább!!

2 órája
ati7803
ati7803

Zuckerberg pszichopata

2 órája
Szendrey Krisztián
Szendrey Krisztián

A konyhai fiókban az összes késemben ott rejtőzik a lehetőség, hogy azzal fog megölni egy betörő. Ne tartsak kést? Nem egészen tiszta az ellenállás és a probléma az adatgyűjtéssel kapcsolatban... Ha mindig minden publikus lenne... akkor a visszaélés sem tudna létezni. Ameddig csak részben publikus az esélye mindig is meg lesz a visszaélésnek. :) Mivel az az utópisztikus állapot sosem jön el, hogy minden publikus és p2p minden adat és információ... így vitázni is felesleges róla. És ez egyedül csak és kizárólag azért nem tud működni mert emberek vesznek részt benne. Hangyákkal minden bizonnyal megy. Meg kell hozni a szabályt. Szabvánnyá kell fejleszteni és kész. Érdekes módon ha szerzői jogvita van abban fél év alatt szabályozás születik. Pedig az extrém módon nem egyszerű terület.

2 órája
- Anikó
- Anikó

Készül egy mozifilm Trianonról Dr Drábik János főszereplésével.Már nagyon kevés lenne vissza,hogy be tudják fejezni de szükség lenne egy kis összefogásra!Sajnos valószínűnek tartom,hogy nem kapott elég nagy nyilvánosságot a gyűjtés mert a támogatói listában nem látom egyetlen politikus nevét sem. Úgy gondolom,hogy még nem késő akármilyen csekély összeggel is de támogatni ezt az ügyet!!! Az adományozók neve nyilvános és a film végén le fogják játszani.Segítsünk!Minden támogatás egy szög a Magyarország sírját ásók koporsójába!Jelenleg 504 ember mondhatja el magáról,hogy már tett valamit a film megvalósulásáért és pár hét lenne vissza hogy elkészüljön!A nevükben is nagyon köszönöm! trianonfilm.com/orszagos-trianon-dr-drabik-janos-2/

2 órája
Endre Barath
Endre Barath

amúgy én kitaláltam egy módszert ami teljesen és totálisan összezavarná az EGÉSZ internetes reklám ipart és valszeg a FB-t is. a következőről van szó: kell csinálni egy böngészőt vagy böngésző addon-t, ami minden egyes weboldal megnyitáskor a háttérben megnyit egy RANDOM weboldalt. ennyi. el lehet gondolkodni rajta. :)

3 órája
Endre Barath
Endre Barath

amúgy szerintem pár tucat ember pár hónap alatt az egész magyar lakosságról ki tudja deríteni név szerint hogy melyik pártra szavazna, méghozzá a FB-ről! sőt egy kis AI-val megtámogatva azokról is akik nincsenek fenn FB-n!

3 órája
Endre Barath
Endre Barath

ja, és természetesen a FB ezeket az adatokat már rég tudja :)

3 órája
Endre Barath
Endre Barath

Pár hete a következő történt. Egy ismerősömmel beszélgettem élőben, szóban egy témáról. Este interneteztem, és erről a témáról dobott fel hirdetéseket a Facebook és a Google. :) Hogy lehet ez? Egyesek bizonyára gyártanák az összeesküvés elméleteket, meg hogy a mobiltelefon lehallgatta az élő beszélgetésünket stb. Pedig sokkal egyszerűbb a dolog. Az ismerősöm valszeg már pár napja erről a témáról keresgélt a neten. Mivel FB-n ismerősök vagyunk, valszeg nekem is dobálta MÁR AKKOR ezeket a hirdetéseket, csak akkor nem figyeltem fel rájuk. Nem tűntek különlegesnek. Csak azután figyeltem fel rájuk, miután az ismerősömmel beszélgettünk róla. Persze az, hogy a Google hogyan tudta meg, más kérdés.

3 órája
Tibor Uray
Tibor Uray

Ezt megcáfolom. Barátommal beszélgettünk a kanapén. Egyikünknek sincs foolbookja. Beszéltünk egy témáról,és egy fél óra múlva kinyitom a youtube-ot,hogy hallgassubk zenét,és az jött elő. Ezt mivel magyaráznád?

2 órája
Elisabeth Kacziba
Elisabeth Kacziba

Nem ertem azokat a szülőket,gyerekeiket akik nem fogjak fel óriási ajándéknak, hogy ingyen tanulhatnak. Aki szegény, nincs más lehetősége a szegénységből való kiemelkedesre mint az elmejenek kiaknázása. Ha valaki képes tanulni, szakmát, bármit elsajátítani, és azt magas szinten művelni, igenis képes magasabb szinten élni, mint a mélyszegénység. Csak akarni kell. Tudom, megcsináltam.

3 órája
sangvinhun
sangvinhun

ez érdekes h kikérhetem az adatom a facebooktól. erről lehetne még info? melyik eus jogszabályra kell hivatkozni stb

3 órája
Gerely92
Gerely92

GDPR

Órája
István Lengyel
István Lengyel

Tele van a szad. Puliszkav

3 órája
István Lengyel
István Lengyel

?? Te mikor voltal katona

3 órája
_ ZZs _
_ ZZs _

a fosbúk csak az interneten terjedő ostobaság egyik fertőző ágense.. ma a pszichopaták egyik fő virtuális fegyvere, mivel az ostobaság (a "gyengébbség") az erőforrásuk.. a millió bármelyik hasonló ócska portálból kreálható ilyen és hasonló, megfelelő hatalommal, azaz pénzzel. ; ) és tették is páran... 1ébként cukkerberg is egy pszichopata, csak ostobább, mint akik zsebrerakták...

4 órája
Tamás Molnár
Tamás Molnár

A Facebook egy spyware. Szerintem irány mindenki vissza MyVipre, ráférne mindenki profiljára pár aktuális kép.

4 órája
Mentacukor Larry
Mentacukor Larry

*Nagyon szupi lenne, ha tényleg a demokráciáért aggódnának azok a politikusok, akik beolvastak Cukinak... De az a szomorú valóság, hogy csak az a problémájuk vele, hogy nem hallgattatja el 100%-ban a jobboldali véleményt, csak 99%-ban...*

4 órája
Tamas Ve
Tamas Ve

mondjuk, az átlag embernek ez nem lehet akkora probléma. Őszintén, nem is érdekli őket. Összegyűjtenek rólad pár adatot. És? Ezeket a reklámok targetálására használják, hogy pontosabb közönséget érjen el az adott reklám. Számomra a problémás rész inkább a fakenews, az áltudomány terjesztése és az álprofilok.

4 órája
Attila Molnar
Attila Molnar

Ez akkor probléma az átlag embernek,ha kiszivárognak és rossz kezekbe kerülnek kényes adatok,amik pl zsarolásra használhatóak.

2 órája
Tamás Molnár
Tamás Molnár

Egyre királyabb témákat találtok. :o

4 órája
Connor MacLeod
Connor MacLeod

99%-ban konzervatív tartalmú riport, tetszik! 2:46 Ez pedig a liberális szemlélet, ezt a trágárság is alátámasztani látszik. Nagyon sok gondot fog még okozni a jövőben a szabadelvűség, erre fel kellene készülni, de amint a videóból is kiderül, ez nem fog menni, ha a szabadság fontossága mindenek felett áll.

4 órája
Peter Fount
Peter Fount

A Partizant imadom, a Facebookot utalom.

4 órája
Peter Fount
Peter Fount

@Szendrey Krisztián LOL, ez egy egyszeru kijelentes, ami magyarazatra nem igazan szorul mert ez az en szemelyes velemenyem, es reagaltam is utana bovebben.

34 másodpercig
Szendrey Krisztián
Szendrey Krisztián

@Peter Fount Ahha! "A Partizant imadom, a Facebookot utalom. " Ez melyik szint? XD

16 perccel
Peter Fount
Peter Fount

​@Szendrey Krisztián Mivel en mas szinten diskuraltam, igy nem is varom el hogy megertsd.

26 perccel
Szendrey Krisztián
Szendrey Krisztián

@Peter Fount Őszintén nem látom, hogy bármiről is beszéltél volna. Nem vitattam semmit ebből adódóan. :D

49 perccel
Peter Fount
Peter Fount

@Szendrey Krisztián Nem csak az adatgyujtesekrol beszelek, hanem a szemelyes maganbeszegetesek logolasarol, manipulativ tartalmakrol, kovetesrol, algoritmus-rendorsegrol es hibas mukodeserol, a sok trash tartalomrol nem is beszelve....

53 perccel
Containership18
Containership18

Muszáj ezt a seggfej ügyvédet egész végig mutogatni?

4 órája
Ilona Lujza Csóka
Ilona Lujza Csóka

Ez a facekook hihetetlen hogy emberi talàlmàny . Èn nemtudom hogymennyire kàros a demokràciàra de azèrt hètköznapi szinten àttudom gondolni hogy mennyire veszèlyes !

4 órája
Szendrey Krisztián
Szendrey Krisztián

A helyesírás is emberi találmány! Bárcsak többen használnák mint a Facebookot! ;)

2 órája
upstreamer
upstreamer

Jééé,... ébrednek a libsik. Mán késő.

5 órája
kollarpg
kollarpg

Az eleje full cringe volt, bár mindig vicces hallgatni amikor olyasmiről beszélnek emberek amiről fogalmuk nincs . Az szinten vicces ahogy támadják a facebookot, de a googlera egy szavuk sincs. A problémát az okozza, hogy a facebookot programozók hozták létre és nem jogászok. Nem is értik mi a baj azzal ha átlépnek egyes határokat az adatgyűjtésben. Őket az érdekli, hogyan lehet tökéletesíteni a rendszert, az adatgyűjtést, az applikációkat, hogyan lehet a legfurább dolgpkból informáciőt kinyerni. A jogászok utána próbálták foltozni a dolgokat, ezért vannak a bullshit kifogások, mert nem lehet ezeket a hibákat elfedni. Rendet kell rakniuk egy csomó olyan ember után akik a leghülyébb dolgokat találják ki, hogy az agyukat mozgassák. Azért lássuk be zseniális ahogy más appokból, ip címekből, keresésekből más profilokból kialakítják az árnyékprofilt, illetve plusz adatokat gyűjtenek. Ügyes srácok. A szociális médiát az alábbi dolgokban kellene ellenőrizni: - ne gyűjthessen olyan adatot amibe nem egyeztünk bele(ezt minden aplikációval és oldallal meg kell tenni). Át kell nézni, hogy milyen adatokat küld el pontosan, ami plusz és egyértelműen felesleges azt kiiktatni és bele kell írni a rendszerbe a belegyezéseket egyenként a dolgokba amiket begyűjthet. Ha valakit megjelölünk egy képen vagy posztban attól szintén kérjen automatikusan engedélyt a rendszer vagy legyen olyan opció ahol letilthatjuk/engedélyeztetjük a harmadik fél általi jelölést. - ne adhasson ki soha olyan adatot, aminek a felhasználásába nem egyeztünk bele. - legyen minden országban olyan ellenőrzőszerv aminél felülvizsgálatot lehet kérni, hogy ha az oldal letilt olyan kontentet/profilt amely nem szegi meg sem a törvényeket sem az oldal szabályzatát. - ugyanez a szerv ellenőrizze, hogy a hirdetések posztok valóban eljutnak azokhoz akiket céloznak vele/feliratkoztak Vagyis ne befolyásolhasson a saját érdekei szerint, de ugyanígy egyetlen kormány se cenzúrázhassa önkényesen és használhassa a céljaira. Azt sem értem miért hiszi mindenki, hogy a facebook valami pluszt hozott be a netre. Eddig is megvoltak ugyanezek a posztok, csoportok, kommentek csak szétszórva a neten. Eddig a , kis közösségekben vagy eldugva voltak ezek most meg szem előtt közepén. Ugyanúgy volt rasszista csoport, terrorista csoport, konteósok és a többi, de most látjuk őket. Ez pedig nagyon jó és hasznos dolog. Mert így viszont van lehetőség vitatkozni velük, megcáfolni őket és látjuk ha esetleg veszélyt jelentenek. A szociális média nagyon hasznos ebből a szempontból. Igen az emberek gyors elérését fel lehet használni rossz célra, de ez eddig is megvolt csak maximum több energiába került, bár még abba sem feltétlenül, mert az emberek előtte is megtalálták a hitüknek megfelelő csoportot a neten és ugyanűgy kaptak értesítést az újabb cikkekről/posztokról csak nem voltak akik esetleg betörtek a buborékba és kipukkantották a lufit.

5 órája
istván trap
istván trap

Ez nagyon Drábik! :)

5 órája
Szilárd Seres
Szilárd Seres

Jó kis összefoglaló lett, érthető és könnyen emészthető. Marci, ha kell magyar részről is info, keress bátran, minősített Etikus Hacker vagyok :)

5 órája
PETRON K.E.P.
PETRON K.E.P.

humemory.info/video/z6uDdKXWo6NlpIE/vide.html a

5 órája
B.László Horváth
B.László Horváth

Ezt a videot is koszonom! Es aki tudja tenyleg tamogassa ezt a csapatot! Megerdemlik!!!

5 órája
Gábor Bakos
Gábor Bakos

Ez egy népszerű közszájon forgó amolyan defetista népi bölcsesség, hogy " A Facebook és a Google mindent tud rólad". De gondoljunk bele egy kicsit, kinek az érdeke az, hogy ez a vélekedés elterjedjen? A Facebook és a Google is abból olyan gazdag, hogy hirdetések pénzeiből él. Azt kínálja a hirdetőknek, hogy nagyon pontosan meg tudja mondani, hogy kinek mik a preferenciái és ezért nagyon pontosan lehet csak annak reklámokat kirakni az oldalra, aki tényleg potenciális vásárló lehet. Vagyis ők nagyon szeretnék, ha lenne egy ilyen közvélekedés, hogy ők nagyon-nagyon ismernek mindenkit. Sőt az a legjobb, ha ezt nem is ők mondják, hanem egyfajta suttogó propagandaként az emberek mondogatják maguknak. Szerintem messze nem tudnak olyan sokat leszűrni ezekből az adatokból rólunk, hogy milyenek vagyunk és mit szeretünk, mint ahogy azt magukról sejtetni szeretnék. De a reklámozókkal ezt kell elhitetniük, mert ezért fizetnek. Elmondom miért gondolom ezt: Amikor nincs fent reklámblokkoló rendszeresen ajánlgatja a Facebook az Orbánimádó csoportokat és mindenféle Fideszzombi csoportokat. Pedig enyhén szólva nem szoktam szépeket írni se Orbánról, se a Fideszről, nem is látogatom a propagandaoldalaikat. De a Facebook és a Google agyonajnározott algoritmusa abból, hogy kurvaanyázom Orbánt és a Fideszt csak annyit tud leszűrni valójában: "Orbán"--->magyar politikus--->akkor Fidesz--->biztos érdeklik az Orbán és Fidesz jellegű oldalak. Azt mondják, hogy ezek az algoritmusok annyira "intelligensek"(húú de elcsépelt bullshit), hogy nem csak azt tudják megmondani, hogy ha ezt szereti, akkor azt is szereti, hanem sokkal többet. Hát ehhez képest még azt sem tudja megítélni, hogy az adott kulcsszó negatív vagy pozitív jelleggel jelenik-e meg. Vagy ha egyszer megnézek például egy oldalt tetőcserepekről, akkor utána két hónapig küldözgetnek nekem mindenféle építési reklámokat, mert azt hiszik, hogy házat építek, mindössze abból, hogy egyszer egy ilyen oldalt csupán érdekesség miatt néztem meg. Szóval nekem a gyakorlatban nagyon úgy tűnik, hogy ezt a mindenhatóságot maga a Facebook és a Google szeretné elhitetni magáról, mert erre fizetnek sokat a reklámozók, közben meg messze nem tudnak meg olyan pontos képet leszűrni az emberekről, mint azt mutatni szeretnék magukról, csak misztifikálják a magukról az emberekben élő képet. Ez a videó is annyira manipulatívan hatásvadász azokkal a sejtelmesen félhomályos szervertemekkel, már szinte csak a szivarfüstben derengő londoni titkos szoba hiányzik a smokingos öregurakkal "akik igazából irányítják a világot" felirattal. Így még azon se lennék teljesen meglepve, ha az ilyenek, mint pl. a videóban szereplő ember, valójában csak az ő marketingembereik lennének.

6 órája
Gábor Bakos
Gábor Bakos

@Gábor Nagy Elolvastad amit írtam?? Ellenzéki felületeken szidom a fideszt és mégis fidesz szimpatizáns oldalakat ajánl., mert csak annyit ért, hogy a fideszről írtam valamit. A szektásodás meg inkább annak a következménye, hogy az emberek olyanokkal barátkoznak akik ugyanazt hiszik (akár valós vagy akár hamis) amit ők és egymással csak ezt a közös hiedelmet alátámasztó dolgokat osztanak meg. Így egymást erősítik és egyre szélsőségesebb dolgokat is elhisznek az adott témában. Mint az asztaltársaság jelenségnél: Minél többen ülnek az asztaltársaságnál annál sekélyesebb szintű a beszélgetés. És egy idő után egy adott közös véleményben kialakul egyfajta egymásra licitálás. "Sőt azok nem csak olyanok, hanem még olyanok is...." Valóságos versengés alakul ki, hogy ki tud még megdöbbentőbbet mondani és a végén úgy állnak fel, hogy szélsőségesebb a véleményük a témáról mindegyiküknek annál is , mint akinek a legszélsőségesebb véleménye volt a beszélgetés kezdetén.

4 órája
Gábor Nagy
Gábor Nagy

Az való igaz, hogy az algoritmusok nem tartanak ott, hogy értelmezni tudják a szöveget, és leginkább a cookie-kból és a kattintásokból próbálják leszűrni, hogy mire gondolhattál, viszont annak ellenére, hogy nem érdekelnek a fidesz-szektás oldalak azért elolvasod a posztokat, kommenteket és hozzájuk szólsz, tehát az algoritmus sikerrel járt. A facebook ilyen jellegű tevékenysége főleg azért veszélyes, mivel az embereket szektásítja, azáltal, hogy buborékokba zárja őket, ahol a hozzászólások 90% százaléka megegyezik a a buborék felhasználójának gondolataival, így erősítve azokat. Mivel ezekben a buborékokban mindenki szinte ugyanúgy gondolkodik ezért hajlamosak elhinni azokat, és mivel a facebook tudja, hogy nagyjából melyik ember, mire fogékony ezért célzott hirdetésekkel és tartalmakkal tovább tudja hülyíteni és befolyásolni őket, lásd: BREXIT. Most, hogy van néha egy-két hiba és rossz buborékba sorolja be őket, az bőven elfogatható, ha százezreket, vagy milliókat jó helyre sorol, mivel a nagy átlag arra kattint ami érdekli őket. Egy dk-szekta tagja távol marad a fideszes posztoktól és nem fog azok alá kommentelni, hogy meggyőzze őket az igazáról és ez fordítva is igaz.

5 órája
Sallang Sallang
Sallang Sallang

Mondanám, hogy megnyugtatóan levezetted... de.... azért jó volt ;)

5 órája
S Misu
S Misu

nagyon jó, részemről ti gyártjátok ma a magyar médiában a legérdekesebb és legminőségibb tartalmakat!

6 órája
Dodó Kukucs
Dodó Kukucs

A KGB ehhez képest smafu volt... Ez a "demokratikus terror", ideje lenne már betiltani... Más: humemory.info/video/yYald5TUfIeteo0/vide.html

6 órája
Sziráki Gábor
Sziráki Gábor

Hogy ez a téma aktuális még most is azt mutatja, hogy mennyi ostoba ember használja az internetet nap mint nap. Mark Zuckerberg elég türelmes ember lehet, hogy ezeket az ostoba kérdéseket végig tudta hallgatni. Önként és dalolva adnak oda az emberek minden adatot a facebooknak, majd azon rinyálnak, hogy ezek az adatok ott vannak a facebooknál :D A facebook soha nem kémkedik utánad, nem lopkodja az adataid, az már más dolog, hogy egyes emberek nem fogják fel hogy működik az internet. Most pedig, hogy valamit kezdenek belőle felfogni hülyeségeket beszélnek. Igaz nem is mindenkinek a feladata érteni mindenhez, de mielőtt felháborodik valamin az ember, előtte nem ártana tájékozódni. Egy egyszerű dologgal meg lehet akadályozni, hogy a facebook lássa hol jársz a neten: rányomsz a kijelentkezés gombra :D Ennyi.

6 órája
upstreamer
upstreamer

Színház az egész. A kutyák ugatnak, a karaván halad. De a feszültség, frusztráltság levezetésére pont jó. Erre lett kitalálva.

4 órája
PETRON K.E.P.
PETRON K.E.P.

Amerikában ugyanezzel vádolták meg a bíróságon Zuck-ot, mint amit Marci is mondott! Ő erre ott is hazudott az ügyésznek, de az úgy gatyába rázta, hogy rákvörösen visszakozott!

6 órája
Bence Szabó
Bence Szabó

Köszi a videót, jó lett hasonlatosan az összeshez!

7 órája
The truth tester
The truth tester

Legyen még folytatás mert ez nagyon király

7 órája
Partizán
Partizán

Három részes lesz.

6 órája
purumbagat
purumbagat

Csinálhatnátok egy hasonló videót a Völner Paliról is!Lenne rá igény itt Komárom-Esztergom megyében,hiszen ő a Zsozsó jobbkeze.

8 órája
S Misu
S Misu

úgy ül ott az a sok csicska, mint a nemlát nem hall nem beszél majmok...., de a legnagyobb csicska ebben a videóban a hátrafésült "szóvivő", na az egy igazi hányadék, bayer az semmit nem érdemelne , csak hogy munkatáborba küldjék és hullára dolgoztassák

11 órája
János Janurik
János Janurik

Az első és a második rész is a tények feltárását, összegyűjtését, rendszerezését és előadását igényelte. Ez sikerült. Tanulságos viszont, hogy az előadó, csakúgy mint mások, nem titkolja a saját értékrendjét. Igaz, miért is lenne semleges? Az értékrendje szerint pedig cikiznie kell a gazdasági növekedést (soha nem érte el a 7 %-ot), óvatosan, de cikiznie kell az ország egyik legnagyobb adottságának, a termálvízkincsnek a hasznosítását (a külföldiek látogatását kívánták a fejlesztésekkel fellendíteni, de ez nem sikerült, mondja, mintha egy kudarctörténet lenne Bükfürdő, Sárvár, Hajdúszoboszló, Harkány, Mórahalom, Egerszalók, Makó, Debrecen, Gyula, Agárd fürdőfejlesztése); érthetően nem szól a 28 százalékos Bokros féle infláció megfékezéséről, az államadóság visszaszortásának törekvéséről, a rablóprivatizáció leállításáról.

12 órája
Gergely Homonnay
Gergely Homonnay

de idegesítően beszél ez a Marci.

21 órája
Kona0002
Kona0002

Egyrészt jelentősen több a fekete mint fehér által elkövetett bűncselekmény Amerikában! Másrészt a blm nevében már tucatnyi embert, köztük gyerekeket és feketéket is öltek már meg, a tüntetések apropóján. Ezek előtt kéne térdelnie a fehéreknek? Ne vicceljünk már!

Napja
bandurxy
bandurxy

Valamikor leeshetne végre a tantusz az igazságos demokrata szocializmus után áhítozó és folyton nyugatra vágyó polgártársainknak, hogy akkor lépnénk előre az áhított nyugati irányba, ha még lenne sok ilyen MOL OTP szintű cégünk és "gaz" oligarchánk. De mivel a 90-es évek elején sok potenciális céget sikerült "jól" elprivatizálni, ez minimum kitolódott még pár évtizeddel.

Napja
András Sereglei
András Sereglei

Nádas Péter Világló részletek c. kötetében elég sok nagyszülő-szülő-gyerek viszony kerül bemutatásra, elemzésre. Engem mint apát sokszor, sokfélekép megérintett. Amit pedig Bain írt a szeretetteljes szülőkről nagyon megrémísztett.

Napja
Antal Szmuta
Antal Szmuta

Szia nagyon szuper le a kalappal!! Csak így tovább!!

Napja
István Nagy
István Nagy

Lehet, hogy igazat mond vagy nem de ez biztos. Az a baj, hogy Gulyás maga is érintett mindenféle zavaros mutyikban. Kréta kör stb. Tehát tök hiteltelen amikor korrupciót sugall.

Napja
Yorgos2007
Yorgos2007

Meghosszabbították Lajost Lovasberényig :))) Vazze :D :D Sírnom kéne, de gurulok a röhögéstől. Vadkelet

Napja
Yorgos2007
Yorgos2007

Sok rosszat el lehet mondani Horn Gyuláról, csak épp semmit. 72% parlamenti többséggel örökre kiiktathatta volna a Fideszt és a komplett jobboldalt. Ehelyett életben tartotta, és alkotmányt sem váltott. Államférfi volt esetleg? Hát ez van. Amikor egy "pufajkás" mutatja meg, mi a politikai elegancia... azért ez kínos, nem, fideszes srácok?

Napja
Szabó Varga Jolán Katalin
Szabó Varga Jolán Katalin

3 percnél lezárom, annyira béna :-)

Napja
Szabó Varga Jolán Katalin
Szabó Varga Jolán Katalin

Sajnos, sok a félretájékoztatás. Kifejezettem nem szimpim Hernádi, de undorító amit a cselszövők művelnek. Pl. ez a csatorna.

Napja
Máté Gramantik
Máté Gramantik

Tényleg kivételesen szépen beszél Bayer Zsolt. Viszont! A cselédek kapcsán az jutott eszembe, hogy milyen "romantikusan" fogalmaz. 88 éves rokonom, aki egy később kuláknak nyilvánított erdész családban nőtt fel, de csak nevelőcsaládja volt, nem vér szerinti, ő mesélt sokszor arról, hogy milyen volt a cseléd gyerekek hétköznapja. Iskolába egész napra nem kapott semmi ennivalót, mert nem volt. A szülei mai szemmel elképzelhetetlenül sokat dolgoztak és rendkívül kevés pihenőidejük volt. Mondta, hogy nem is csoda, hogy az úri néppel szemben olyan mélységes ellenérzéseik voltak, hogy ezekből a fiúkból nagy arányban lettek később ávósok.

Napja
TrueLaw00
TrueLaw00

Egészen elképesztő mennyire összeszedett anyag lett, Marci. A tartalomtól, a vágásokig minden a helyén van. Egy-két rész kimaradt nekem, ami igazából érdekelt volna, akármennyire figyeltem. Honnan a picsából lett Simicskának a katonaság és a Fidesz közti időszakban annyi lóvéja, hogy egy-egy céget vegyen? Egyébként érdekes volt látni, hogy a kölyök (26-30) éves pártalapítók mennyire értelmesen fejezik ki magukat, milyen szépen kommunikálnak. Akármennyire trágyának tartom őket, azért örülnék, ha a mai huszonévesek ennyire ambiciózusak és értelmesek lennének. Persze más végkifejlettel.

Napja
Paulus de Kenezy
Paulus de Kenezy

Szerintem a "náci" műalkotások sokkal magasabb nívót képviselnek általában, mint a "szocialisták". Nem csak a szobrok, de az épületek, festmények stb. is. Mohácsi a nácikat elítéli, de a bolsevik/szoci rombolást nem. Innentől egyáltalán nem vehető komolyan. Ráadásul történészt játszik, de a világszemlélete is hatalmas tévedéseken alapul, miközben undorodik a magyar történelmi jelképektől. (Talán rossz országban él.) Ez a videó csak egy balos propaganda, pedig az adott művészetek összehasonlításáról néztem volna előadást, beszélgetést.

2 napja
tatesz
tatesz

40:16 ilyen társadalom soha nem volt és valszeg nem is lesz a földön :((

2 napja
Dred Dred
Dred Dred

Csodálkozok hogy nem tüntél még el

2 napja
vándor sörös
vándor sörös

Az első szó lehetne az elismerésé. Valahol mindig mélyen szomorúnak tartottam, hogy nem áll rendelkezésemre megfelelő(en kifejező) nyelv. Amivel megfelelhetnék a köröttem zajló, (ki)kérdező világra. Most például hiányzik annak a gesztusnak a szavakkal kifejezhető kompakt formája, amikor egy napfényes teraszon elköltött ebéd utáni pihenőjét töltő, elernyedten elégedett társaság körében valakinek a tökéletes mértéket betartó bon-mot-jára elismerően megemeled a borral töltött poharadat és annak villanása még kifejezőbbé teszi a köszöntött szeme csillogását. Ezzel a hiánnyal tudok csak megfelelni annak a performansznak, amit ebben a részben elővezettetek. Arra jelenetre gondolok, amikor Balázs megkéri Marcit, hogy mondja el gondolatait, véleményét a kissrácok pokolra szállásáról, az ETA alagútjaiban való kutakodásáról. Nyilvánvalóan az abúzus egy - igaz leheletfinoman cizellált és a dolog természetétől furcsán elütően tapintatos - formáját láthattuk, élvezhettük a jelenetben. Balázs, a hatalmi helyzet birtokosa, akinek a regény több évnyi fordítása során alkalma nyílt többször apró cafatokra boncolni majd újra konstruálni a szöveg testét (tényleg, ha az eredeti regény élő, akkor a fordítás lehet több egy frankensteini teremténynél?), kérdezi itt, nézők előtt, az egyszeri olvasót (Marcit /vagy a néző-olvasót is?/), majd a nem kielégítő válasz után újra rákérdez erre a nemtudásra (és itt szerintem minden motívum figyelemre méltó). Az újabb hebegés (amely hebegés persze nem az olvasói kompetenciákat, hanem az olvasott szöveg igen gazdagon rétegzettségét és többszörös fókuszt igénylő voltát minősíti) után elővezet egy frappáns megoldást, egyébiránt elég közhelyes trópust: az allegóriát. Oké. Tényleg pazar és fület gyönyörködtető volt ez a párhuzam a szereplők és talán maga a szöveg tudatalattijával, csak szerintem mindnyájan ismerjük azt az érzést, amikor egy teniszmeccsen az egyik játékos végletesen kiszorítva, a sarokban csúszva visszakapar egy magas labdát, amit az ellenfele látványosan pózolva csap le. Ezt az érzést is beledobnám a komment elején említett hiányba. Hogyan is lehetne megfogalmazni azt, amikor valami tetszik, de rosszul is érzed magad e vonzalom miatt? A végtelen tréfa előtt három és fél évig egyetlen sor szépirodalmat nem olvastam. Ha lenne anonim olvasók klubja, oda is beléptem volna. Azon a téli éjszakán, absztinenciám kezdetén, a buszmegállóban, az epileptikus rohamban vonagló cigány srác kibillentett esztétikai szélsőjobboldalizmusomból (a térkép felsőbbrendű a térségnél; vagy egyáltalán csak az a gyanú, hogy mi van, ha nem az irodalom érzékenyít a “való életre”, hanem fordítva). Először csak azt hittem, szánalmat akar kelteni, hogy felvegye a sofőr az utolsó buszra, de a haverjai arcán látva azt a sápadt iszonyatot, rájöttem, hogy nem színlel. Elöntött a gyönyör. Szmergyakov - suttogtam és leguggoltam mellé, miközben az folyamatosan rángva verte az ócska aszfaltot. Félrecsúszott a hullámzó, köpenyszerű kabátja és láttam, hogy izzadságcseppek ütköznek ki a decemberi hidegben a sötét bőrén. Éreztem, most végre megtapinthatom az orosz irodalom lényegét, végre a Valós áttöri a fullasztó Szimbolikust, és végigsimítottam a remegő testét. De a társai közül néhányan kijöttek már a pár másodperces bénultságukból és mivel látták, nem segíteni akarok, elzavartak onnan. A hold a fejem fölött, mint egy fantasztikus varázsló az önhitt elégedettségemet, míg hazabicikliztem, tökéletes szégyenné változtatta. Hogyan is lehetne megfogalmazni azt, amikor valami tetszik, de rosszul is érzed magad e vonzalom miatt? Sokat töprengtem rajta, miért ketten vagytok és mik azok a szerepek, amiket -talán öntudatlanul - magatokra osztottatok. Elsőnek a Vergilius-Dante és Sherlock-Watson párosokkal azonosítottalak titeket. De aztán rájöttem, ezek az analógiák csak a felszínt kapargatják.Balázs nem vezető, nem egy hozzánk mérhető lény, aki segíti a bűnöst, a tévelygőt, a tudatlant. Balázs egy angyal, a fényhozó, Lucifer. Az általa (részben) megalkotott világot prezentálja nekünk adásról adásra. Néha, ha sokáig nem pislogok és kellően hosszú az adott rész, akkor még a szárnyai körvonalát és látni vélem. Marci pedig a nézők reprezentánsa, de nem az, aki nem tud, nem az, aki nem ismeri a regényt, nem a körökön végigrohanó Dante, hanem a pokollakó, aki soha nem ér a könyv végére. Nézünk, de alig látunk, olvasunk, de oly keveset értünk. (Egyébként úgy sejtem mindketten színházra érzékenyek vagytok, lehetne egy harmadik szereplő ezekben az adásokban, aki ellenpontozná vagy legalább dramatizálná a fentebb leírt viszonyotokat. Mondjuk egy Lenz.) Megtörtétek a több mint három éves önmegtartóztatásomat. Amikor megláttam Balázs szemében azt a krémes őrületet és hallottam hangjának örvényszerű, angyali erejét, tudtam, elvesztem, újra olvasni fogok. Többet adtatok, mint amit szavakkal meg lehet köszönni, többet vettetek el, mint amennyit valaha is vissza akarok kapni.

2 napja
Balint Vilmos Arnold
Balint Vilmos Arnold

Hello Partizán, szívesen megnéznék egy Erdély vs Magyaroszág videót. Miért kapta meg az utolsó mandátumot a Fidesz és hogy miért szavaznak értelmiségiek és munkásemberek a Fideszre. Erdélyi magyar vagyok és nem értem a családom és barátaim véleményét. :)

2 napja
gradit27
gradit27

Hernádi lába nyomába nem érsz, Marcika! Fikázod az egyik legsikeresebb magyar vállalat vezetőjét, közben a te teljesíményed eddig másokért, az országért egy nagy 0. Valószínűleg nem is lesz több, sajnos.

2 napja
Béla Kovács
Béla Kovács

elnézést . nem figyeltem, nem vettem észre, hogy hová kapcsoltam. ez egy szar

2 napja
Klára Nemes
Klára Nemes

www.magyarhirlap.hu/belfold/20200805-ejjel-jottek-fegyveresen?fbclid=IwAR3FTWwQQeEAkEThA8U9-qeiAKeGWE3ZpmY1fGTSDI5PoWnuQ92QzldGNvw

2 napja
Berzerker9323
Berzerker9323

Ez a színvonal világi! Részletes és komoly munka van mögötte ez vitán felüli. Nagy kár hogy kurvára unalmas. Javaslom, hogy csináljatok egy rövidebb verziót is ahol 10 percen össze tudjátok ezeket foglalni, mert 20 perc után szinte lehetetlen nyomon követni az eseményeket.

2 napja
Lovas
Lovas

Ki ez a pofa nagyon Ecseri piacos dumája Van . Hadar mint a zúg árus aki ránk akar sózni valami bóvlit . Manapság ebből me*lehet élni ? Amúgy miből él és miért partizánkodik az ország ellen ?

2 napja
Ádám Lőrincz
Ádám Lőrincz

Nem érdekli ez a választókat vagy else jut hozzájuk vagy el is jut nem fogják fel. Vagy fel fogják de nekik is jó a mostani rendszer. Akárhogyis ott van az oldalukon 2,5 - 3 milla stabil szavazó. Megkerülhetetlenek még évtizedekig.

2 napja